lunes, 3 de octubre de 2011

Campanya per a intensificar la neteja de caques de gos en els barris de la ciutat

L’Ajuntament de Vila-real posarà en marxa una campanya intensiva de neteja viària i sensibilització en els barris perquè els propietaris de mascotes es consciencien de la necessitat d’arreplegar els excrements dels seus animals i mantindre, d’aquesta manera, els carrers de la ciutat en bon estat. La regidora de Proximitat, Sabina Escrig, ha presentat hui la campanya, que coordinarà el seu departament però en la que també participen les regidories de Sanitat, Serveis Públics i Seguretat Ciutadana, així com l’empresa concessionària del servei de neteja viària, CESPA. Dimecres que ve se celebrarà la primera reunió de coordinació per a dur a terme la iniciativa en els pròxims mesos.
“La neteja viària, sobre tot vinculada a les mascotes, és una de les principals preocupacions que ens han fet arribar els ciutadans de Vila-real a la regidoria de Proximitat, ja siga per telèfon, correu electrònic o contacte personal”, assenyala Escrig, la qual estima en “prop de mig centenar” les queixes rebudes respecte d’això al seu departament des que es va posar en marxa, en particular en zones com la plaça del Llaurador, el jardí de Jaume I o les avingudes Europa, Itàlia i Alemanya. Per a donar solució a aquesta preocupació generalitzada en la població, Proximitat s’ha posat en contacte amb la resta de serveis municipals que prendran part en la campanya per a implementar una sèrie de mesures “eficaces” que permeten atallar el problema i “millorar la qualitat de vida” dels veïns des de tres vessants diferenciades.
La primera d’elles és la referent a la sensibilització.  “Els propietaris de mascotes”, valora Escrig, “han de conscienciar-se de què han d’arreplegar els excrements dels seus gossos perquè tots puguem disfrutar d’una ciutat neta”. “Hi ha molts que ja ho fan, però altres encara no”, assenyala l’edil. Per a això, s’ha previst una campanya de cartelleria i mailing, entre altres mesures.
            D’altra banda, la iniciativa farà una especial incidència en la neteja. “Farem la campanya per barris i de manera molt intensa en cada un d’ells perquè el que volem és que els veïns de Vila-real vegen com estan els seus carrers i barris nets i es consciencien de la necessitat de mantindre’ls en eixes condicions”, indica la responsable de Proximitat. Amb aquest objectiu, es dividirà la ciutat per zones i s’intensificarà  “al màxim” la neteja en cada una d’elles de manera successiva, per a la qual cosa s’incorporarà als treballs diaris de neteja una “màquina específica que retira els excrements del terra”. També s’instal·laran papereres exclusives perquè els propietaris de mascotes puguen dipositar en elles les caques de les seues mascotes.
L’últim punt de la campanya intensiva serà el policial. Respecte d’això, Sabina Escrig recorda que la Policia Local ja està imposant les sancions corresponents per incompliment de l’ordenança de convivència ciutadana, i s’intensificarà la vigilància en els barris en què s’estiga actuant de manera específica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario