lunes, 10 de octubre de 2011

Els escolars de Vila-real aprendran hàbits saludables en el programa d’Educació per a la salut

L'Ajuntament de Vila-real està preparant tallers d'hàbits saludables entre els escolars per evitar futures patologies en la vida adulta. Aquest és l'objectiu que s'ha marcat la regidora de Sanitat, Silvia Gómez, juntament amb la regidora d'Educació, Rosario Royo, en l'inici del nou curs escolar. Segons Silvia Gómez és important que des de menuts aprenguen bones pràctiques per a evitar problemes en un futur i “inculcar-los hàbits saludables des d'una edat primerenca és de vital importància”. Entre les bones pràctiques, la regidora ha assenyalat que és important que els xiquets reben una bona educació respecte al consum d'alguns aliments així com inculcar-los l'afició per l'esport.
            De moment, aquesta setmana, ja s'ha produït el primer contacte entre la regidora de Sanitat i la regidora d’Educació per a coordinar totes les activitats oferides per l'Hospital La Plana i els centres de salut de Vila-real. En aquesta primera reunió la directora d'Infermeria d'Atenció Primària de l'Hospital la Plana, Magda Escrig, i els coordinadors d'infermeria dels centres de salut de Carinyena, La Bovila i Dolores Cano han establit un calendari de treball junt als representants de 18 centres educatius de Vila-real.
            En breu se celebrarà una segona trobada en el qual, des de l'àmbit sanitari, s'elaborarà una llista de les activitats que es poden impartir en els centres escolars per part dels professionals sanitaris. Aquesta oferta s'enviarà als col·legis perquè decidisquen quines activitats o quins tallers els interessen més depenent de les seues “característiques” o de les activitats que en edicions anteriors “hagen obtingut millors resultats”.
            Entre les temàtiques que s'han posat sobre la taula està la nutrició, una alimentació saludable, l’obesitat infantil, la sexualitat o la prevenció del tabaquisme. Aquests tallers són impartits per professionals sanitaris de l'Hospital la Plana i dels centres de salut de Vila-real i tots ells són especialistes en cadascun d'aquests temes i amb experiència en l'organització de les activitats i les xerrades per a xiquets.
            A més, la regidora de Sanitat, també ha assenyalat que pretén ampliar aquesta oferta educativa als pares perquè seguisquen unes pràctiques saludables i les inculquen als seus fills a casa. Entre algunes d'aquestes pràctiques, Silvia Gómez, ha destacat que seria important aficionar-los a la pràctica d'algun esport, incrementar el consum de fruites i verdures en la dieta diària així com evitar hàbits nocius com el tabac a casa.
            El programa de salut escolar arribarà als col·legis Verge del Carmen, Fundació Flors, Pasqual Nácher, Pío XII, Bisbe Pont, Concepción Arenal, Sarthou Carreres, José Soriano, Miralcamp, Col·legi Santa María, Cervantes, Escultor Ortells, Consolació, Angelina Abad, IES Broch i LLop, IES Francisco Tàrrega i Col·legi Britànic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario