viernes, 7 de octubre de 2011

Ochando: “Apostem fort per Cineculpable perquè creiem en la cultura i perquè dóna treball”

La regidoria de Joventut de Vila-real aposta “fort” pel XIV Festival Internacional de Curtmetratges no sols oferint una plataforma de projecció per als creadors de curts sinó perquè Cineculpable significa “ocupació i treball”.Així ho ha assenyalat el regidor de Joventut, Xavi Ochando, en la presentació d’aquesta nova edició del Festival Internacional de Curtmetratges que compta amb un pressupost de 44.000 mil euros i en el que segons el regidor s’ha intentant ser el “més realista possible” per, en primer lloc, complir amb els deutes que es devien d’anteriors edicions i en segon lloc, per a realitzar un festival “digne” i “en consonància” amb els temps actuals. El regidor de Joventut ha explicat que per a la programació d’aquest Festival hi havien pressupostats 31 euros i que “difícilment” es pot arribar a programar qualsevol activitat amb aquesta quantitat.
Ochando també ha valorat positivament el nombre de curtmetratges que s’han presentat per a aquesta nova edició i que demostra que aquest festival “està reconegut i consolidat” en el món audiovisual. De moment i, segons ha explicat el regidor, han arribat més de 250 curtmetratges i és possible que s’arribe als 300. A més, segons Ochando, el festival d’enguany és “més internacional que mai” ja que a més de mantindre el castellà i el valencià s’han arribat cintes  en anglés i inclús en àrab.
Pel que fa als premis, el regidor també ha assenyalat que es compta amb més de 5.000 euros en premis repartits entre; el millor curt en la secció cine amb 2.000 euros;  el millor curt en secció vídeo amb altres 2.000 euros i, com a novetat, s’ha creat el premi Manuel Villarreal al millor curt provincial amb 1.120 euros. Aquest últim premi, segons el regidor, ja existia però hem volgut rendir un homenatge a una de les persones més involucrades en la cultura de Vila-real. També tindrà estatueta de “Cineculpable” el millor curt en valencià, el d’igualtat de gènere, el de medi ambient, el de millor director, el de millor interpretació masculina i femenina i el premi del públic. Encara que cap d’ells té dotació econòmica perquè, segons Ochando, ens pareix  un “insult” donar un premi de 60 euros que era el que s’havia estat donant a alguns d’aquests curts premiats fins ara, en un futur “intentarem arreglar-ho i premiar-los com es mereixen”.
Durant tota la setmana del festival, que se celebra de 14 al 18 de novembre,  també s’han tornat a programar les activitats de anteriors edicions com “Off Cineculpable”  en què es projecten  aquells curts que han quedat fora de la secció oficial però que per la seua temàtica o qualitat “mereixen ser projectats” segons ha explicat Leticia Mora, representant i membre de l’organització de Cineculpable 2011. També es continuarà amb “Cinexpress” en el que els estudiants de Vila-real graven i editen un curtmetratge que, posteriorment, es projectarà en la gala així com les conferències i projeccions que es duran a terme a partir del conveni de col·laboració que el festival manté amb la UJI. Com a novetat, Leticia Mora, ha destacat que la major part d’aquestes activitats i conferències es realitzaren en l’Espai Jove.

No hay comentarios:

Publicar un comentario