viernes, 21 de octubre de 2011

Vila-real exigeix a la Generalitat que li abone els 2,3 milions d’euros de la nova Biblioteca

L’alcalde de Vila-real, Jose Benlloch, ha exigit a la Generalitat que complisca amb el conveni firmat amb l’Ajuntament pel qual la Conselleria de Cultura, Educació i Esports es comprometia a pagar  2,3 milions d’euros per a la construcció de la nova Biblioteca situada en l’Avinguda Pius XII. Benlloch ha denunciat que l’Ajuntament de Vila-real ha hagut de fer-se càrrec del “cost total” amb fons municipals d’aquesta obra i que aquestos 2,3 milions van ser proporcionats per la tresoreria amb l’autorització de l’anterior equip de govern per a pagar unes obres “que no ens corresponien”. No obstant això, i segons l’alcalde, si aquests diners no s’haguera  “extret” de tresoreria i la Generalitat haguera pagat la seua part, l’Ajuntament, ara mateix, podria pagar les indemnitzacions dels propietaris de la ronda sud-oest de Vila-real.
            José Benlloch ha explicat que l’11 de juny de 2007 la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Vila-real van firmar un conveni per a la construcció d’un edifici destinat a Biblioteca Pública. Ja en el seu moment, ha recordat Benlloch, aquesta biblioteca va rebre moltes crítiques i es va convertir en el símbol de la discòrdia de la corporació municipal. Segons l’alcalde, el nou edifici comptava, en un principi, amb un pressupost de 7 milions d’euros, encara que després de les moltes crítiques rebudes per part de l’oposició, la nova biblioteca es va pressupostar per 4 milions d’euros. Benlloch ha volgut recordar que, a pesar d’això, la construcció de la biblioteca, es va iniciar en els primers anys de la crisi i no obstant això, amb aquest edifici, “es va practicar, una vegada més, l’ostentació i el balafiament del PP”.
Benlloch ha volgut assenyalar que amb aquest conveni la Generalitat es comprometia a pagar més de la meitat de l’obra de la Biblioteca en diferents anualitats compromeses entre el 2007 i 2012. Però a l’Ajuntament no ha “vist ni un euro en el transcurs de tots aquests anys”. Per a l’alcalde, de nou, estem davant d’una “injustícia amb el poble de Vila-real” al haver de costejar unes obres amb fons municipals que “no ens correspon pagar”. No obstant això, i segons ha explicat Benlloch, una vegada més el PP ha “optat per vendre imatge i traure rendiment electoral d’un acte inaugural”. En aquest sentit el primer edil ha volgut recordar que l’exconseller de Cultura, Educació i Esports, Alejandro Font de Mora,  va inaugurar “una biblioteca sense llibres” el 3 de juny d’ enguany  i la recepció de les obres no es va fer fins el 28 de juny de 2011 amb el nou equip de govern. 
Finalment, Benlloch, ha denunciat la discriminació que rep per part de la Generalitat Valenciana no sols perquè incompleix amb els acords que ha firmat amb l’Ajuntament o perquè no és rebut com a alcalde “d’un govern legítim” pels consellers sinó perquè “no s’estan atenent els problemes i les necessitats que en aquests moments tenen els ciutadans de Vila-real”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario