lunes, 10 de octubre de 2011

La junta de govern dóna via lliure a l’ocupació de sòl per a obrir els carrers Marina Cabrera i Constitució

La junta de govern de l'Ajuntament de Vila-real ha donat llum verda al projecte d'ocupació dels terrenys necessaris per a l'obertura del carrer Mariana Cabrera i prolongació del carrer Constitució, un tràmit que permetrà ara la licitació de les actuacions per part de la Conselleria d'Infraestructures, en el marc del Pla Confiança. El regidor d'Urbanisme, Emilio M. Obiol, valora com “de gran importància” l'actuació urbanística tant pel que pertoca al carrer Mariana Cabrera, que ha de donar accés al Centre de Alzhéimer, com respecte a la prolongació del carrer Constitució que, al costat de Pare Luis María Llop, configurarà en un futur un vial paral·lel l'avinguda França i Europa que creuarà de nord a sud la ciutat, alleugerint el tràfic que ara suporten aquesta dues avingudes.
            L'actuació urbanística d'ocupació directa dels terrenys per a la urbanització d'aquests dos carrers segueix el procediment administratiu oportú i compta amb els informes tècnics favorables “una vegada superades les dificultats”. La resolució de la junta de govern aquesta setmana permet posar fi a la tramitació prèvia de l'obra i procedir a la seua execució, que, segons avança el regidor d'Urbanisme podria produir-se en un termini que arribaria a fins al primer trimestre de 2012 .
            L'obertura del carrer Mariana Cabrera i prolongació del carrer Constitució afectarà a uns 8.800 metres quadrats de terrenys dividits en 26 parcel·les i permetrà “articular la trama urbana de la zona sud-est de la ciutat”. En el cas de Mariana Cabrera, la seua obertura es fa indispensable per a l'executiu local “perquè el carrer ha de donar accés al centre de dia de malalts de Alzhéimer construït amb fons del Pla E”. A més, en aquest vial el projecte inclou la creació d'una zona verda.
            En el cas de la prolongació del carrer Constitució, que connectarà el carrer Pare Luis María Llop amb l'avinguda Portugal, Obiol valora que “va a ser molt important per a articular el tràfic rodat, ja que discorrerà paral·lela a les avingudes França i Europa, que en l'actualitat reben diàriament una important densitat de circulació”. “Per a l'equip de govern l'obertura dels carrers Mariana Cabrera i Constitució és fonamental i, per això, hem tramitat amb la màxima rapidesa l'ocupació dels terrenys necessaris per a la seua execució, a pesar de la complexitat administrativa del tema” assenyala el regidor d'Urbanisme. El pla Confiança ha destinat 814.000 euros a aquest projecte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario