miércoles, 19 de octubre de 2011

Resum acords del Ple

Vila-real reincorpora set treballadors acomiadats pel PP
Set treballadors, sis del Servei Municipal d’Esports i una de la Dona, que van ser acomiadats per l’anterior equip de govern, seran, de nou, reincorporats en l’Ajuntament. Així s’ha decidit en el ple extraordinari i urgent celebrat hui a partir del conveni firmat entre aquests set treballadors acomiadats i el consistori. L’aprovació d’aquest acord ha comptat amb els vots a favor de l’equip de govern i el vot en contra del PP.
Els acomiadaments de sis treballadores i un treballador es remunten a l’1 de gener de 2011 quan van ser cessats una vintena d’empleats municipals. D’aquests, set d’ells van decidir presentar una reclamació judicial contra els acomiadaments. Ha sigut el portaveu de l’equip de govern i regidor de Personal, Javier Serralvo, qui ha exposat els motius per a portar a urgència aquest acord firmat amb els set treballadors.  Segons Serralvo, en el mes de febrer de 2012, l’Ajuntament de Vila-real tenia prevista una vista judicial per a saber “qui tenia la raó en la forma en què van ser acomiadats aquests treballadors”. Segons el regidor, d’haver arribat a aquesta data de juí, l’Ajuntament no tenia garantit que  poguera guanyar i per tant, de perdre, el consistori hauria d’haver pagat més de 200.000 euros per a indemnitzar aquests treballadors pels mesos que no havien estat ni treballant ni cobrant de l’Ajuntament.
Davant d’aquesta perspectiva, segons ha explicat el regidor de Personal, i després de diversos informes tècnics, s’ha considerat que el millor era arribar a un acord amb els set treballadors acomiadats per diversos motius. Segons Serralvo el primer d’ells és perquè “és el nostre compromís i responsabilitat” no continuar remunerant treballadors que actualment no treballen  en cas de perdre el judici. Serralvo també ha explicat que un segon motiu i no per això “menys important”, és que hi ha informes tècnics que exposen la necessitat de reincorporar sis treballadors en el Servei Municipal d’Esports per a oferir un “servei en condicions” als veïns de Vila-real, així com en la regidoria de la Dona. Finalment, Serralvo ha manifestat que amb aquest acord es compleix amb un dels compromisos del programa electoral.
Davant de les crítiques per part del portaveu del PP, Héctor Folgado, per convocar un ple amb urgència i amb tan poc marge de temps per a estudiar “un tema tan important” l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha explicat que durant aquest estiu “ens hem trobat amb moltes dificultats per a obrir algunes de les instal·lacions esportives de la ciutat i vostés mateixos ens ho han tirat en cara” i a més, “si aquest acord no passava per plenari ja l’Ajuntament està perdent diners”.
Héctor Folgado també ha criticat que aquest acord s’ha realitzat no sols “malament en les formes” sinó també “malament en el fons” i  ha recordat que si hi ha diners per a contractar aquests treballadors és gràcies als diners deixat pel PP. A aquestes raons l’alcalde ha explicat que si hi ha diners per a contractar aquests treballadors és perquè l’actual equip de govern ha posat diners “ací i vostés no”. Folgado també li ha demanat a l’alcalde que el conveni es realitze “amb la més seguretat jurídica” al que l’alcalde li ha respost que la decisió  final la prendrà un jutge qui serà el que ratifique i li done, posteriorment, caràcter de sentència a aquest acord del ple”. Segons José Benlloch, aquest conveni anirà als jutjats i serà el jutge qui decidirà si és legal o no,  i si  les coses “s’han fet bé o no a Vila-real”.
Per tràmit d’urgència, el ple de hui també  ha aprovat el pagament de dues relacions de factures pendents per valor de 1,1 milions d’euros corresponents encara a l’exercici de 2011, i que serviran per a pagar als proveïdors pendents de pagament per part de l’Ajuntament. Segons Serralvo, “una vegada més, el PP va contractar uns treballs on no existia una partida pressupostària per a realitzar-los”. El portaveu de l’equip de govern ha explicat que l’actual executiu local “en un acte de responsabilitat” ha decidit aprovar les factures per a abonar els diners pendents i no continuar endeutant més les arques municipals. La relació d’aquestes factures ha sigut aprovada per unanimitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario