martes, 25 de octubre de 2011

S’amplia al 2 de novembre el termini per inscriure’s al nou cens de Participació Ciutadana

L’interés mostrat per les associacions de Vila-real per formar part del nou Consell de Participació Ciutadana ha portat el regidor de Participació, Xavier Ochando, a ampliar el termini d’inscripció d’entitats en el nou cens que està elaborant l’Ajuntament fins el 2 de novembre. Ochando ha valorat molt positivament la resposta de les associacions a la crida de la regidoria per a posar en marxa el nou Consell de Participació Ciutadana, la convocatòria del qual està prevista para abans que acabe l’any. L’elaboració d’aquest cens resulta imprescindible per a reactivar un organisme que no es convocava des de fa un any i nou mesos.
La inscripció en el nou cens, per a la qual cosa la regidoria de Participació Ciutadana ha remés una carta a totes les associacions de la ciutat, és clau per a reactivar el Consell, segons explica Ochando, perquè el cens vigent estava “completament obsolet” fins al punt que moltes vegades les reunions de l’organisme ni tan sols tenien el quòrum suficient per a donar validesa a les seues decisions. L’edil defén la importància del consell per a implicar a la ciutadania en la vida pública municipal i en la presa de decisions, un procés per al qual resulta fonamental conéixer “quines associacions existeixen i tenen interés a formar part d’aquest Consell de Participació Ciutadana”. Ochando s’ha mostrat molt satisfet de la resposta obtinguda fins al moment, amb la inscripció inclús d’associacions que no formaven part fins ara dels censos oficials, per la qual cosa la regidoria preveu superar amb escreix la xifra de 23 entitats inscrites en el registre municipal actual.
Per a inscriure’s en el nou llistat, els col·lectius interessats poden dirigir-se a la direcció electrònica participaciociutadana@ajvila-real.es  o en l’oficina municipal d’Atenció i Tràmits. Una vegada es dispose d’aquest nou cens, el ple municipal podrà procedir a la dissolució de l’actual consell i la convocatòria d’un “completament renovat”, que començarà de manera immediata a elaborar un nou reglament intern, que permeta dotar de contingut i garantir el funcionament efectiu de l’organisme per a integrar la participació ciutadana en la gestió municipal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario