miércoles, 5 de octubre de 2011

La campanya d’Educació Viària arriba al seu 25é aniversari

La Policia Local de Vila-real ha iniciat aquesta setmana una nova campanya del programa d’Educació Viària en col·legis i instituts que, fins al pròxim 25 de maig, arribarà fins a un total de 2.860 alumnes de la ciutat, tant d’Educació Infantil com de Primària i Secundària. El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, i l’inspector José Luis de Llago, responsable dels cursos, han presentat aquest matí una nova edició del programa, que aquest 2011/2012 compleix 25 anys.
“Que enguany el programa d’Educació Viària complisca 25 anys dóna bona idea de la importància que la formació en matèria de circulació i tràfic ha adquirit per al a Ajuntament de Vila-real des que l’any 1987 es va posar en marxa per primera vegada, sota la direcció del llavors regidor socialista Juan José Bellés”, assenyala Serralvo, qui ha fet especial incidència en el “reconeixement” aconseguit per la Policia Local per les seues campanyes d’educació viària, tant “per part d’altres cossos policials com, sobre tot per part de la societat vila-realenca”. El regidor ha destacat el fet que el cos municipal ha sigut pioner en aquest tipus de programes i, per això, ha sigut mereixedor de diversos premis en l’àmbit nacional.
Per la seua banda, l’inspector De Llago ha explicat els detalls d’aquesta nova campanya d’Educació Viària, que es dirigirà a alumnes de 5 anys d’Educació Infantil, a tercer i sisé curs d’Educació Primària i a segon i tercer d’Educació Secundària Obligatòria de tots els centres educatius de Vila-real. “L’objectiu fonamental continua sent el de mentalitzar tots els ciutadans de la importància que té circular correctament, amb precaució i adoptant les mesures oportunes, per a evitar els accidents i la seua gravetat”. Per a això, el programa d’Educació Viària es divideix per grups d’edat i es farà especial incidència en la implicació dels pares.
En el cas d’Educació Infantil, “treballem sobre tot qüestions relatives al vianant, com creuar el carrer o com pujar a un cotxe, mentres que en tercer de Primària els alumnes aprenen més a conéixer els senyals de circulació, el seu significat i per què és important fer-los cas”, assenyala De Llago. Els alumnes de sisé de Primària i de segon de Secundària, per la seua banda, treballen la circulació amb bicicleta, els primers, i en vehicles de motor en karts, en el cas de l’ESO, amb pràctiques en el Parc Infantil de Trànsit. Finalment, els alumnes de tercer de Secundària se centren en el coneixement del reglament i en la importància de seguir les normes de seguretat viària, incidint en l’ús del casc i del cinturó o el consum d’alcohol i altres drogues. L’inspector responsable del programa assenyala que aquesta formació és important “tant per a evitar accidents de trànsit com per a reduir la gravetat de les seues conseqüències en el cas que es produïsquen sinistres”.
Respecte d’això, De Llago ha valorat positivament el balanç d’aquests 25 anys d’Educació Viària a Vila-real en la reducció d’accidents greus en la ciutat, si bé destaca sobre tot  “l’acostament de la Policia Tant a la ciutadania”, cosa que, assenyala, “no es paga amb diners”. “Hi ha un total de 30 voluntaris de la Policia Local que treballen en l’educació viària dels xavals i per a nosaltres és molt gratificant trobar-los després pel carrer i que no ens vegen com un policia sinó com a aquell que ha anat a parlar amb ells i que, en el cas dels més xicotets, inclús ha jugat amb ells”, argumenta el responsable del programa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario