viernes, 21 de octubre de 2011

Vila-real renuncia a la vicepresidència del Consorci d’Aigües de la Plana per l’ús polític del Partit Popular

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha renunciat hui a la vicepresidència del Consorci Concessionari d’Aigües de la Plana per entendre que els representants de municipis governats pel Partit Popular estan convertint els consorcis, de caràcter institucional, en “plataformes del PP”. Benlloch ha pres aquesta decisió en l’assemblea general del consorci celebrada aquest matí en Diputació, després de comprovar que els representants populars havien pactat de manera unilateral un canvi en la presidència del consorci, que fins ara ha recaigut sempre en qui ocupa l’alcaldia de Vila-real, atenent exclusivament a criteris polítics.
“Vila-real ha ocupat sempre la presidència perquè som el municipi més solidari del consorci, perquè som els que tenim els recursos, la ciutat amb major població, la que major quota té en el consorci i la que més ingressa a les arques de l’entitat, amb 150.000 euros anuals, i ací està ubicada, a més, la bassa de repartiment de l’aigua”, assenyala Benlloch, qui insisteix en el fet que aquests arguments es mantenen en l’actualitat i que en els últims quatre mesos “l’única cosa que ha canviat és el signe polític de l’equip de govern de Vila-real”. Per a l’alcalde, el canvi de presidència pactat pels representants del Partit Popular suposa un “greuge” cap als vila-realencs i un exemple més de la “deslleialtat institucional” del PP. Davant d’aquesta situació, tant els representants de Vila-real com els dels municipis integrats en el Consorci que no estan governats pel PP han optat per abstindre’s en la votació de la presidència, que ha assumit l’alcalde d’Onda, Salvador Aguilella, deixant vacant la vicepresidència a pesar que el primer edil de Vila-real ha instat en reiterades ocasions a l’assemblea a què fóra coberta per un altre representant municipal.
A més, Benlloch ha assegurat que està valorant “molt seriosament” la possibilitat que Vila-real “isca del consorci”. Respecte d’això, el primer edil ha valorat les declaracions del vicepresident primer de la Diputació, Francisco Martínez, a qui acusa de pretendre “manipular” la situació en assegurar que Vila-real ha amenaçat amb no deixar usar les instal·lacions, ubicades dins del terme municipal. “És absurd dir que ens neguem a què s’usen les instal·lacions quan hem demostrat durant anys la solidaritat dels vila-realencs en el tema de l’aigua i quan les instal·lacions ni tan sols són de l’Ajuntament, però no ens poden negar a nosaltres el dret legítim de la ciutat de Vila-real a decidir si volem formar part o no d’un consorci que el Partit Popular ha desvirtuat completament amb les seues últimes decisions”, apunta l’alcalde.

No hay comentarios:

Publicar un comentario