lunes, 17 de octubre de 2011

Vila-real obri el Mes de la Sostenibilitat amb una dotzena d’activitats i tallers

Vila-real enceta hui la setena edició del Mes de la Sostenibilitat, una iniciativa que pretén, a través d’una dotzena d’activitats lúdiques, divulgatives i de debat, “fomentar el principi de la sostenibilitat local tant des del punt de vista ambiental com de l’econòmic i social, així com sensibilitzar les generacions més joves amb els valors sostenibles”. Així ho ha explicat el regidor de Medi Ambient, Xus Sempere, en la presentació da la programació, que s’estendrà des de hui i fins al 10 de novembre, dia en què està prevista la tradicional Gala de Lliurament dels Premis del Mes la Sostenibilitat, amb els quals l’Ajuntament de Vila-real reconeix la implicació d’institucions, persones, empreses o col·lectius en la divulgació dels valors de la sostenibilitat i la seua posada en pràctica.
Durant la primera setmana de la campanya, organitzada per Medi Ambient en col·laboració amb la regidoria de Joventut, s’han previst una sèrie de tallers dirigits als més joves i una exposició al voltant de les energies renovables, que podrà visitar-se a l’Espai Jove. “Hem volgut que aquest setè Mes de la Sostenibilitat tinga una especial incidència en la població més jove de Vila-real, ja que som sabedors que els joves són un dels sectors més sensibles a les activitats de difusió i on més impacte poden tindre les accions de sensibilització”, explica Sempere. Amb aquest objectiu, s’ha dissenyat una programació específica per a ells basada principalment als conceptes de reciclatge i energies renovables, “i tot això des d’un punt de vista d’aprenentatge lúdic”. En concret, es realitzaran dos tallers, un de reciclatge i un altre de disseny de samarretes, els dos a l’Espai Jove, una projecció de curtmetratges amb temàtica ambiental, una exposició i un contacontes.
El taller de reciclatge ha estat preparat pels monitors del mòdul d’Animació Sociocultural del Taller d’Ocupació, amb una sèrie de jocs a través dels quals es pretén sensibilitzar la població juvenil sobre la problemàtica del medi ambient i sobre totes les possibilitats de reciclatge i reutilizació del materials, “perquè, d’aquesta manera, els joves desenvolupen actituds i hàbits respectuosos amb el medi ambient i que fomenten el desenvolupament sostenible”. Els tallers tindran lloc fins al 28 d’octubre cada matí i està previst que hi participen al voltant de 560 estudiants dels instituts Francesc Tàrrega, Broch i Llop, Santa Maria, Bisbe Pont i Fundació Flors. També durant aquesta setmana es podrà visitar a l’Espai Jove l’exposició Coneix les energies i, per les vesprades, participar al taller de disseny de samarretes per “estar a la última en sostenibilitat”.  Per a la setmana següent, s’han preparat, per al dimarts 25 d’octubre, projeccions i cinefòrum dels curts participants en la passada edició de Cineculpable amb temàtica ambiental i un espectacle interactiu de contes ecològics dirigits als més menuts de casa, que tindrà lloc el divendres 28 d’octubre. A més, durant tota la setmana que duraran els tallers de reciclatge a l’Espai Jove es comptarà amb la col·laboració de l’emissora Onda Cero Vila-real, que emetrà diàriament des de l’Espai Jove.

Declaracions Xus Sempere
http://www.goear.com/listen/5ba8acf/xus-sempere-xus-sempere

No hay comentarios:

Publicar un comentario